گروه تلگرام

گروه تلگرام (نیازمندی دارویی)

برای اعلام نیازمندی دارویی یا تامین دارو، لطفا در گروه تلگرام عضو شوید.

تالارهای گفتگوی داروسازی

هر سوال، مشکل و یا نیازمندی دارید می‌توانید در تالارهای گفتگوی داروسازی مطرح کنید.

سولیفناسین

Solifenacin

نیازمند این دارو هستید؟
از کدام داروخانه بخرم؟

طبقه بندی مارتیندل


سولیفناسین چیست؟
سولیفناسین انقباضات عضلات غیر ارادی را کاهش می دهد به همین دلیل عضلات مثانه را تحت تاثیر قرار می دهد و تکرر ادرار را کاهش می دهد.


( قرص وسیفن محصول شرکت تهران شیمی )

سولیفناسین متعلق به گروهی از داروهای آنتی کلینرژیک است که بیشتر به عنوان شل کننده عضلات صاف مجاری ادراری کاربرد دارد البته می تواند بر سایر اعضاء بدن نیز اثرگذار باشد. این دارو اختیار ادرار را در بیماران تقویت می کند.

سولیفناسین دارویی پرکاربرد در درمان برخی علائم اختلالات مجاری ادراری مانند تکرر ادرار و بی اختیاری ادرار می‌باشد.
این علائم می‌تواند ناشی از علل متفاوتی از جمله ضعف ماهیچه های لگنی، بیماری های درگیر کننده ی عضلات مثانه، انسداد مثانه و غیره باشد. بطور مثال این علائم معمولاً در بیماری بیش فعالی مثانه مشاهده می شود. لذا این دارو عموماً برای مبتلایان به این اختلال تجویز می گردد.
سولیفناسین با کاهش انقباضات عضلات صاف مثانه و افزایش ظرفیت مثانه (حجمی از ادرار که در مثانه قابل کنترل می‌باشد را افزایش میدهد.) امکان وقوع تکرر و بی اختیاری ادرار را کاهش میدهد.
در مجموع اثرات این دارو موجب افزایش کنترل ادرار در بیماران می گردد.
سولیفناسین همچنین در ترکیب با داروی تامسولوسین جهت بهبود کنترل ادرار در آقایان مبتلا به بیماری‌های التهابی پروستات در بازار دارویی برخی کشورها موجود می باشد.

پیش از شروع مصرف سولیفناسین
-در صورت بارداری و شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورت سابقه ی هرگونه ناراحتی قلبی از جمله ضربان غیرطبیعی قلب، مشکلات عروقی، نارسایی قلبی و…به پزشک اطلاع دهید.
-در صورت ابتلا یا سابقه ی مشکلات کبدی یا کلیوی و پروستات پزشک را در جریان قرار دهید.
-در صورت بالا بودن فشار چشم ( بیماری گلوکوم یا آب سیاه) پرکاری تیروئید، فشار خون بالا و بیماری ضعف عضلانی میاستنی گراویس به پزشک خود اطلاع دهید.
-چنانچه سابقه انسداد روده یا مجاری ادراری داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
-در صورت سابقه ی حساسیت دارویی، لیست مواد حساسیت زای غذایی و دارویی را در اختیار پزشک و داروساز خود قرار دهید.
-لیستی از کلیه داروهای مصرفی، فرآورده های مکمل یا گیاهی خود در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید تا در صورت امکان تداخل دارویی، اقدامات لازم صورت گیرد.

نحوه صحیح مصرف سولیفناسین
-سولیفناسین را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. مقدار مصرف معمول این دارو ۵ میلی گرم روزانه میباشد با این حال، بسته به شرایط و شدت علائم ممکن است مقدار بیشتری توسط پزشک تجویز گردد.
-بهتر است دارو را در ساعت مشخصی از روز به صورت منظم مصرف نمایید تا از فراموش کردن مصرف دارو جلوگیری شود.
-سولیفناسین را می‌توانید قبل یا پس از غذا با یک لیوان آب به صورت کامل مصرف نمایید. از جویدن یا خرد کردن قرص ها خودداری نمایید.
-در صورت فراموشی یک نوبت مصرف، به محض یادآوری دارو را مصرف نمایید .چنانچه مصرف داروی یک روز را فراموش کردید، نوبت فراموش شده را مصرف ننموده و و نوبت بعدی را طبق روال سابق مصرف کنید. از دو برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید.

توصیه ها
-در مدت درمان با این دارو تحت نظر پزشک خود بمانید تا به صورت منظم و دوره ای آزمایشات و معاینات لازم انجام شود و روند درمان و بهبودی بررسی گردد.
-به طور معمول ممکن است ۴ الی ۶ هفته زمان ببرد تا اثرات مناسب این دارو نمایان شود. لذا مصرف دارو را تا زمانی که پزشک توصیه می نماید حتی در صورت عدم احساس بهبودی ادامه دهید.
-مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای، قهوه، شکلات داغ و نوشابه علائم شما را تشدید می نماید. این مسئله به خاطر ادرار آور بودن کافئین می باشد. لذا بهتر است مصرف فرآورده های کافئین دار را تا حد امکان کاهش دهید.
-جهت کاهش مشکلات ادراری در کنار دارو درمانی بهتر است از مصرف مایعات زیاد، نزدیک به زمان خواب و پس از غروب خودداری نمایید.
-ممکن است پزشک برای شما تمرینات ورزشی ویژه ای جهت تقویت عضلات اطراف مثانه و لگن تجویز نماید. حتما این حرکات را به صورت منظم انجام دهید زیرا تقویت این عضلات نقش بسزایی در بهبود علائم ناراحتی های ادراری دارد.
-پیش از شروع هرگونه دارو یا فرآورده های گیاهی و مکمل جدید، داروساز خود را در جریان مصرف سولیفناسین قرار دهید تا توصیه ها و مراقبت های لازم را دریافت نمایید.
-مصرف برخی از داروها (از جمله آنتی هیستامین ها) همراه با سولیفناسین ممکن است عوارضی نظیر خشکی دهان، یبوست و تاری دید را تشدید نماید. لذا لیست داروهای خود را در اختیار داروساز قرار دهید تا از این نظر بررسی گردند.

عوارض ناخواسته ی دارویی سولیفناسین
-خشکی دهان از عوارض شایع مصرف این دارو می باشد که با مصرف آدامس یا آبنبات های فاقد شکر می توانید آن را برطرف نمایید.
-در صورت بروز تاری دید در مدت درمان با این دارو، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط و دقت دارند خودداری نمایید.
-در صورت احساس تهوع، سوءهاضمه، درد شکمی و مشکل معده با مصرف غذاهای سبک و پرهیز از غذاهای پر چرب و پر ادویه می توانید این علائم را کاهش دهید.
-ابتلا به یبوست یکی از عوارض این دارو میباشد لذا با رعایت یک رژیم غذایی مناسب حاوی سبزیجات و فیبر و مصرف مایعات و آب به مقدار کافی از بروز آن می توان جلوگیری نمود.

 

نام انگلیسینام فارسیشکل داروییدوزنحوه استفادهپایهکد ATC
SOLIFENACIN SUCCINATEسولیفناسین سوکسیناتTABLET5 mgORALSOLIFENACIN SUCCINATE 5 mgG04BD08
SOLIFENACIN SUCCINATEسولیفناسین سوکسیناتTABLET10 mgORALSOLIFENACIN SUCCINATE 10 mgG04BD08
SOLIFENACIN SUCCINATE / TAMSULOSIN HYDROCHLORIDEسولیفناسین سوکسینات / تامسولوسین هیدروکلرایدTABLET, EXTENDED RELEASE6 mg/0.4 mgORALSOLIFENACIN SUCCINATE 6 mg/TAMSULOSIN HYDROCHLORIDE 0.4 mgG04CA53

مصرف در بارداری

گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

هشدارها

دیدگاهی وجود ندارد!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.