گروه تلگرام

گروه تلگرام (نیازمندی دارویی)

برای اعلام نیازمندی دارویی یا تامین دارو، لطفا در گروه تلگرام عضو شوید.

تالارهای گفتگوی داروسازی

هر سوال، مشکل و یا نیازمندی دارید می‌توانید در تالارهای گفتگوی داروسازی مطرح کنید.

زولپیدم

Zolpidem

نیازمند این دارو هستید؟
از کدام داروخانه بخرم؟



 




زولپیدم چیست؟
بی خوابی یا کم خوابی مشکلی رایج می باشد که معمولا مقطعی و موقت رخ می دهد.
به صورت عمومی، اختلالات خواب می تواند ناشی از اشکال در به خواب رفتن یا کاهش مدت خواب عمیق و طولانی در شب باشد.
اولین گام در جهت رفع بی خوابی، تغییر سبک زندگی و رعایت بهداشت خواب ( به موقع به رختخواب رفتن، عدم استفاده از وسایلی که نمایشگر نوری دارند مانند موبایل تلویزیون و…) می باشد.
مصرف قرص های خواب آور مانند زولپیدم در مراحل آخر و در صورت عدم رفع مشکل توصیه می گردند و همچنین این داروها معمولا برای مدتی کوتاه جهت تنظیم خواب تجویز می شوند.
زولپیدم متعلق به دسته داروهایی به نام داروهای گروه z می باشد. این دارو با تسریع القای پیام خواب به مغز ، به خواب رفتن فرد را تسهیل می نماید.
زولپیدم با کاهش زمان به خواب رفتن و افزایش زمان خواب شبانه، می‌تواند کیفیت خواب شبانه را بهبود بخشد. این دارو به صورت معمول بیشتر از ۲ تا ۴ هفته تجویز نمی‌شود زیرا در صورت مصرف طولانی مدت در بدن فرد، ایجاد وابستگی می نماید و ممکن است در طولانی مدت اثرات مطلوب دارو بر روی خواب نیز کاهش یابد.

پیش از شروع مصرف زولپیدم
-در صورت بارداری، اقدام به بارداری یا شیردهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
-در صورتی که سابقه هرگونه مشکل تنفسی و یا  قطع تنفس در خواب دارید، حتماً پزشکتان را مطلع نمایید.
-در صورتی که مبتلا به اختلال عضلانی میاستنی گراویس و یا هرگونه ضعف عضلانی خصوصاً ضعف ماهیچه های تنفسی میباشید، پزشک را در جریان قرار دهید.
-در صورت وابستگی به هر نوع دارو یا الکل پزشک را مطلع نمایید.
-در صورت ابتلا به افسردگی یا سابقه ی اختلالات خلقی،مشکلات کلیوی و کبدی حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
-چنانچه به زولپیدم یا سایر داروهای مشابه آن حساسیت دارید، پزشک را مطلع نمایید.
-لیست کلیه ی داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک داروساز قرار دهید تا در صورت وجود تداخلات دارویی معنی‌دار، اقدامات لازم صورت گیرد.

نحوه صحیح مصرف زولپیدم
-به طور معمول یک قرص (۱۰ میلی گرم یا ۵ میلی گرم )پیش از رفتن به رختخواب تجویز می‌گردد. از مصرف بیشتر از یک نوبت در یک شب خودداری نمایید. در صورتی که سن شما بالای ۶۵ سال می باشد، احتمالاً پزشک مقدار کمتر (قرص ۵ میلی گرم) را برای شما تجویز می نماید.
-زولپیدم را دقیقاً طبق دستور پزشک مصرف نمایید. ممکن است این دارو تنها برای ۲ تا ۳ شب در هفته و یا هر شب برای شما تجویز شده باشد. لذا دستور و دوره ی مصرف را دقیق از پزشک یا داروساز خود سوال فرمایید.

توصیه ها
-از مصرف این دارو طولانی‌تر از زمانی که پزشک به شما توصیه نموده است، خودداری نمایید. مصرف طولانی تر از چهار هفته توصیه نمی شود. (مگر با صلاحدید پزشک)
زیرا پس از این مدت بدن شما به دارو عادت می نماید و  اثرگذاری آن نیز کاهش می یابد.
-مصرف این دارو طبیعتاً شما را دچار خواب‌آلودگی و گیجی می نماید که در بعضی موارد ممکن است تا روز بعد از مصرف نیز ادامه داشته باشد. به همین خاطر تا زمانی که اثر دارو به صورت کامل برطرف نگردیده، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به احتیاط دارند، خودداری نمایید.
همچنین حداقل تا ۸ ساعت پس از مصرف زولپیدم از رانندگی،اکیدا خودداری نمایید.
-از مصرف همزمان این دارو با الکل و فراورده های الکلی بپرهیزید. زیرا این کار احتمال بروز و تشدید عوارض جانبی دارو(مانند خوابگردی،توهم و…)را افزایش میدهد.

عوارض ناخواسته دارویی زولپیدم
-احساس خواب آلودگی،گیجی و خستگی در مصرف این دارو ایجاد می گردد. در صورتی که صبح روز بعد دچار این علائم بودید، از رانندگی و کار با ابزاری که نیاز به تمرکز و دقت دارد تا زمانی که اثر دارو با قیست خودداری کنید.
-در صورت احساس سردرد، آب به مقدار کافی مصرف نمایید و با داروساز خود جهت معرفی داروی ضد درد مناسب مشورت کنید. چنانچه سردرد ادامه دار و شدید شد به پزشک مراجعه نمایید.
-در صورت بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع یا درد شکمی مصرف غذاهای سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه، به کاهش این علائم کمک می نماید.
-احساس توهم، حساسیت پذیری بالا  و زودرنجی، کابوس شبانه، فراموشی کوتاه مدت، گلو درد و عفونت ریه علائمی است که در صورت بروز آنها، حتماً باید پزشک را در جریان قرار دهید.
-در برخی موارد نادر افراد مصرف کننده ی این دارو در طی شب، حرکاتی نظیر خوابگردی، رانندگی در شب و رفتارهای پرخطر جنسی را گزارش نموده اند که صبح آنها را به خاطر نمی آورند در صورتی که این اتفاق برای شما افتاد، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

 

نام انگلیسینام فارسیشکل داروییدوزنحوه استفادهپایهکد ATC
ZOLPIDEMزولپیدمTABLET10 mgORALZOLPIDEM 10 mgN05CF02
ZOLPIDEMزولپیدمTABLET5 mgORALZOLPIDEM 5 mgN05CF02

مصرف در بارداری

گروه C

در شرايط خاص و نظارت ويژه پزشك قابل استفاده است: مطالعات حیوانی مواردی از عارضه جانبی برای جنین نشان داده است و مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است.

هشدارها

دیدگاهی وجود ندارد!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.