گروه تلگرام

گروه تلگرام (نیازمندی دارویی)

برای اعلام نیازمندی دارویی یا تامین دارو، لطفا در گروه تلگرام عضو شوید.

تالارهای گفتگوی داروسازی

هر سوال، مشکل و یا نیازمندی دارید می‌توانید در تالارهای گفتگوی داروسازی مطرح کنید.

کارنیتین

Carnitine

نیازمند این دارو هستید؟
از کدام داروخانه بخرم؟


ال کارنیتین یا لووکارنیتین
کارنیتین نوعی پروتئین است که به صورت طبیعی در بدن وجود دارد و جهت متابولیسم چربی و اکسیداسیون اسیدهای چرب ضروری مورد استفاده بدن قرار می گیرد. این ماده به بدن کمک می نماید تا چربی را به انرژی تبدیل کند. لذا مکمل های حاوی کارنیتین ‏ در موارد مختلفی از جمله کمبود این ماده در بدن به علت مشکلات متابولیسمی و یا کاهش سطح این ماده به علل مختلف (از جمله طی نمودن مراحل درمانی برخی بیماری ها مانند نارسایی مزمن کلیوی) استفاده می شوند.

پیش از شروع مصرف لووکارنیتین
-چنانچه باردار یا شیرده می باشید، با وجود اینکه مصرف کارنیتین برای کودک و جنین تا کنون مضر شناخته نشده، اما حتماً پزشک خود را در جریان قرار دهید.
– در صورت سابقه ی هرگونه اختلال کلیوی به پزشک خود اطلاع دهید.
 -در صورتی که قند خون شما بالا می باشد یا مبتلا به دیابت می باشید، حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.
 -در صورت سابقه ی تشنج یا ابتلا به بیماری صرع به پزشک خود اطلاع دهید.
-لیست کامل داروهای مصرفی فرآورده های مکمل گیاهی خود را در اختیار پزشک یا داروساز قرار دهید   تا در صورت احتمال تداخل ،اقدامات لازم را انجام دهد.
-در صورت سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی، پزشک یا داروساز را در جریان قرار دهید.

نحوه ی صحیح مصرف لووکارنیتین
-لوو کارنیتین را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف نمایید. به صورت معمول مصرف این دارو دو تا چهار نوبت در روز تجویز می گردد. پزشک یا داروساز به شما خواهد گفت که چه مقدار دارو در هر نوبت مصرف نمایید و ممکن است مقدار مصرف در هر نوبت با توجه به شرایط شما متفاوت باشد.
-اشکال دارویی متنوعی از ال کارنیتین در بازار دارویی موجود میباشد. (قرص، کپسول یا ویال خوراکی) لذا باید توجه کنید که این دارو برای شما به چه شکل دارویی تجویز گردیده است و دستور مصرف دارو را با داروساز خود چک نمایید.
-به این موضوع توجه نمایید که برخی قرص های ال کارنیتین را باید به صورت کامل ببلعید در صورتی که برخی از انواع آن جویدنی می‌باشند.لذا نوع قرص را از داروساز سوال نمایید و به نوشته های درج شده روی بسته بندی توجه کنید. 
-سعی کنید دارو را در زمان‌های مشخص و به طور منظم مصرف نمایید تا اثرات مطلوب سریعتر ظاهر گردد.
-در صورت فراموشی مصرف یک نوبت به محض یادآوری دارو را مصرف نمایید.
سعی کنید تعداد نوبت مصرفی تجویز شده در شبانه روز را کاملاً مصرف کنید. با این حال در صورتی که به کل مصرف یک یا چند نوبت را فراموش کردید، از دو یا چند برابر نمودن مقدار مصرف در یک نوبت خودداری نمایید. 
-چنانچه ویال خوراکی (فرم دارویی مایع) برای شما تجویز گردیده است، آن را همراه یا پس از غذا مصرف نمایید و مقدار کارنیتین توصیه  شده در هر نوبت را به دقت اندازه گیری کنید.
-می‌توانید لووکارنیتین مایع را به تنهایی یا همراه با سایر نوشیدنی ها یا غذاهای مایع به آرامی میل کنید.
-از آنجا که لووکارنیتین در متابولیسم چربی و تولید انرژی در بدن نقش دارد و در برخی موارد به عنوان مکمل ورزشی و جهت کاهش وزن نیز توصیه می‌شود، قاعدتاً ممکن است فکر کنید که این دارو توانایی بدن در سوخت و ساز چربی و کاهش وزن را افزایش می‌دهد. اما باید بدانید که بدن انسان بسیار پیچیده می باشد و طبق مطالعات اخیر مصرف ال کارنیتین به مدت ۸ هفته در ۳۸ خانم که چهار بار در هفته ورزش انجام می دادند، منجر به کاهش وزن بیشتر نسبت به زنانی که این مکمل را مصرف ننموده اند نشده است. همچنین بررسی مطالعات دیگر نشان داده است که در افراد با اضافه وزن زیاد و میانسالان به طور متوسط کاهش ۱.۳ کیلوگرم در مدت مصرف ال کارنیتین مشاهده گردیده است .لذا همچنان نیاز به تحقیقات بیشتر جهت تایید فواید این مکمل در کاهش وزن در افراد جوان تر و فعال تر می باشد.
-چنانچه این مکمل را جهت کاهش وزن صرف می نمایید حتماً نیاز به فعالیت بدنی و رژیم غذایی اصولی جهت رسیدن به وزن مطلوب خود دارید و نقش لووکارنیتین با توجه به تحقیقات در کاهش وزن کم می باشد.
-در مطالعات جدید لووکارنیتین (خصوصاً استیل لووکارنیتین)تاثیرات مثبتی بر روی عملکرد مغزی در برخی بیماری‌های مغزی داشته است و همچنان نیاز به مطالعات بیشتری جهت تایید این ادعا می باشد.
 -اثرات لووکارنیتین به عنوان مکمل ورزشی ممکن است غیر مستقیم بوده و پس از هفته‌ها یاماه ها مصرف ظاهر شود و با مکمل های حاوی کافئین یا کراتین از این لحاظ متفاوت می باشد. این ماده ممکن است در مرحله ی ریکاوری، اکسیژن رسانی به عضلات، افزایش جریان خون و تولید نیتریک اکساید جهت کاهش خشکی ماهیچه پس از ورزش و به صورت غیرمستقیم موثر باشد اما از مصرف طولانی مدت آن خودداری نمایید و در صورت تمایل به مصرف، حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایید.

عوارض ناخواسته ی دارویی لووکارنیتین
 _در صورت احساس تهوع، استفراغ یا درد شکمی، با مصرف غذاهای سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پر ادویه از ابتلا به این عوارض جلوگیری نمایید. -در صورت بروز اسهال، آب و مایعات به مقدار کافی مصرف کنید تا آب از دست رفته ی بدن جبران گردد.
– بوی نامطبوع بدن می تواند یکی از علائم ناشی از مصرف ال کارنیتین باشد.چنانچه این مسئله شدید و آزاردهنده بود، می توانید با پزشک خود مشورت نمایید.

نام انگلیسینام فارسیشکل داروییدوزنحوه استفادهپایهکد ATC
L-CARNITINEال-کارنیتینTABLET, CHEWABLE1 gORALLEVOCARNITINE 1 gA16AA01
L-CARNITINEال-کارنیتینSOLUTION100 mg/1mLORALLEVOCARNITINE 100 mg/1mLA16AA01
L-CARNITINEال-کارنیتینTABLET330 mgORALLEVOCARNITINE 330 mgA16AA01
L-CARNITINE (AS L-TARTRATE)ال-کارنیتین (بصورت ال-تارترات)TABLET250 mgORALLEVOCARNITINE 250 mgA16AA01
L-CARNITINE (AS L-TARTRATE)ال-کارنیتین (بصورت ال-تارترات)TABLET, CHEWABLE1 gORALLEVOCARNITINE 1 gA16AA01

مصرف در بارداری

گروه B

قابل استفاده در بارداری: با مطالعات حیوانی شواهدی دال بر خطرناک بودن این دارو مشاهده نشده است. مطالعات انسانی به اندازه کافی در دست نیست

هشدارها

دیدگاهی وجود ندارد!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.