گروه تلگرام

گروه تلگرام (نیازمندی دارویی)

برای اعلام نیازمندی دارویی یا تامین دارو، لطفا در گروه تلگرام عضو شوید.

تالارهای گفتگوی داروسازی

هر سوال، مشکل و یا نیازمندی دارید می‌توانید در تالارهای گفتگوی داروسازی مطرح کنید.

کلیدینیوم-سی

Clidinium-C

نیازمند این دارو هستید؟
از کدام داروخانه بخرم؟

طبقه بندی مارتیندل


‏‎کلیدینیوم سی چیست؟
‏‎کلیدینیوم سی یکی از داروهای پر مصرف می باشد که در ناراحتی های گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو ترکیبی از دو داروی کلیدینیوم و کلرودیازپوکساید می باشد . کلیدینیوم یک داروی آنتی کولینرژیک و ضد اسپاسم می باشد که به کاهش علائم پیچش و درد در معده و روده ها کمک می نماید . این دارو با آهسته کردن حرکات طبیعی دستگاه گوارشی و شل کردن عضلات معده و روده ها این کار را انجام می دهد .


 



‏‎کلرودیازپوکساید از دسته داروهای آرام بخش بنزودیازپینی می باشد که به کاهش اضطراب کمک می کند عملکرد این دارو منجر به انتقال پیام آرام بخش در مغز و اعصاب می شود .
‏‎این دارو در برخی موقعیت ها در ناراحتی های گوارشی بسیار کارآمد می باشد . از جمله موارد استفاده ی این دارو ، در کنترل علائم ناشی از بیماری سندروم روده ی تحریک پذیر (IBS) می باشد.
کلردیازپوکساید موجود در این دارو سریع تر جذب می شود و اثر آن آشکار می شود در حالیکه اثر درمانی کلیدینیوم با تاخیر اتفاق می افتد و ممکن است ۴۰ دقیقه تا یک ساعت بعد از مصرف دارو اثرات ضد اسپاسم آن آشکار شود.
سایر داروهای آنتی کلینرژیک عبارتند از: هیوسین – آتروپین – بلادونا پی بی- دی سیکلومین – پروپانتلین 
‏‎پیش از مصرف کلیدینیوم سی 
‏‎-در صورت سابقه ی مشکلات پروستات ، مشکلات چشمی مانند گلوکوم (آب سیاه) مشکل در دفع ادرار یا مشکلات مجاری ادراری ، هرگونه ناراحتی گوارشی ، عفونت ، زخم گوارشی ، جراحی گوارشی ، تیروئید پرکار ، فشار خون بالا و … به پزشک خود اطلاع دهید .
‏‎-در صورتی که مبتلا به بیماری تنفسی هستید یا سابقه ی مشکلات تنفسی دارید ، حتما به پزشک خود اطلاع دهید .
‏‎-در صورتی که مبتلا به مشکلات اعصاب مانند افسردگی ، افکار ناراحت کننده و … می باشید
‏‎و یا تحت درمان با داروهای تضعیف کننده ی اعصاب و آرامبخش هستید ، پزشک را مطلع نمایید .
‏‎-در صورت بارداري، اقدام به بارداري ويا شیردهی به پزشك خود اطلاع دهيد.-از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجادکند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خوددر اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. (خصوصا داروهای اعصاب و خواب آور ، دیگوکسین ، لوودوپا، فلوکونازول ، ایتراکونازول، سایمیتیدین ، هیوسین و… )
‏‎نحوه مصرف کلیدینیوم سی 
‏‎-این دارو به صورت قرص خوراکی موجود است و بیشتر به رنگ سبز تولید شده و شناخته می شود . بهترین زمان مصرف این دارو نیم تا یک ساعت پیش از وعده ی غذایی و يا قبل از خواب می باشد .
‏‎-می توان در صورت نیاز این قرص را ۳ تا ۴ نوبت در روز طبق نظر پزشک مصرف کرد.
‏‎-در صورتی که در مدت مصرف این دارو از داروهای ضد اسید معده استفاده می کنید ، کلیدینیوم را پیش از غذا و داروهای ضد اسید را پس از غذا مصرف نمایید .
‏‎-لازم است مصرف این دارو در سالمندان با مقدار کم و تحت نظر پزشک شروع گردد و به تدریج مقدار مصرف افزایش یابد.
‏‎-این دارو به علت داشتن یک ترکیب آرامبخش ( کلرودیازپوکساید ) در صورت مصرف مداوم و طولانی مدت می تواند ایجاد وابستگی نماید . لذا در صورت مصرف طولانی مدت ، از قطع ناگهانی دارو بپرهیزید زیرا می تواند عوارضی در پی داشته باشد .
‏‎توصیه های کلیدینیوم سی
‏‎-در صورت مصرف طولانی مدت آزمایشات کبدی و خونی را طبق نظر پزشک بطور منظم انجام دهید.
– مصرف الکل همراه با این دارو عوارض خطرناکی در پی دارد لذا در صورت مصرف اخیر الکل یا فرآورده های الکلی حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
‏‎-مصرف این دارو موجب کاهش تعریق می شود که موجب بیشتر شدن احتمال گرما زدگی در فرد می شود . لذا از انجام فعالیت زیاد در هوای گرم خودداری نمایید و از مایعات به مقدار کافی در روز استفاده کنید .
‏‎-در صورتی که علائم شما با مصرف دارو بهبود بهبود نیافت یا وخیم تر شد ، به پزشک مراجعه نمایید .
‏‎-مصرف این دارو را به دیگران توصیه ننمایید زیرا در بسیاری از مشکلات گوارشی با تغییر سبک زندگی ، ترک عاداتی مانند سیگار کشیدن یا تغذیه نا مناسب ، بر طرف می شوند و نیاز به مصرف دارو نمی باشد
‏‎عوارض شایع مصرف کلیدینیوم سی
‏‎-خشکی چشم و دهان از عوارض این دارو می باشد که جهت رفع آن ها از قطره اشک مصنوعی و آدامس فاقد شکر می توان استفاده کرد.
-مصرف این داروخواب آلودگی و گیجی مختصری ایجاد می کند. لذا از رانندگی و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند تا زمانی که اثر دارو برطرف نشده است، خودداری نمایید.
-در صورت بروز یبوست، رژیم سرشار از فیبر(میوه و سبزیجات) و مصرف مایعات به اندازه ی کافی توصیه می شود.
‏‎-در صورت تب ، گر گرفتگی یا گرما زدگی ، تغییر خلق و خو ، سر درد یا سرگیجه،گیجی و مشکل در دفع ادرار ، تنگی نفس ، ضربان غیر عادی و تب به پزشک خود مراجعه نمایید .
– در برخی از افراد تغییر خلق و خو و عصبانیت بیش از حد در مدت مصرف این دارو ممکن است رخ دهد. در این صورت با پزشک خود مشورت نمایید .
– مصرف طولانی مدت این دارو ، ایجاد وابستگی می کند لذا دارو را تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه مصرف نمایید.

 ***مشاهده و خرید داروهای گیاهی موثر در ناراحتی های گوارشی از داروخانه اینترنتی (کلیک کنید): 
زخم معده-رفلاکس  
یبوست 
اسهال 
دل پیچه-نفخ
روده تحریک پذیر

 

Reference1: www.webmd.com/drugs/2/drug-2226/chlordiazepoxide-clidinium-oral/details
Reference2: www.medicinenet.com/chlordiazepoxide_with_clidinium-oral/article.htm

موارد مصرف کلیدینیوم-سی

اين دارو به طور كلي در درمان زخم هاي گوارشي و سندروم روده تحريك پذير به كار مي رود. اين دارو همچنين به عنوان داروي كمكي در كاهش ترشحات اسيد معده و در درمان آنتروكوليت حاد مصرف مي شود.

مکانیسم اثر کلیدینیوم-سی

كليندينيوم با مهار گيرنده هاي موسكاريني باعث كاهش ترشحات و حركات دودي دستگاه گوارش مي شود. كلرديازپوكسايد با اثر بر روي گيرنده هاي گاماآمينوبرتيريك اسيد (GABA) در CNS باعث كاهش تحريكات عصبي گرديده و به صورت كمكي در كاهش ترشحات دستگاه گوارش مؤثر است.

فارماکوکینتیک کلیدینیوم-سی

جذب گوارشي كليدينيوم كم و متغير است. طول اثر آن در حدود 3 ساعت است. راه اصلي دفع كليدينيوم از طريق مدفوع است. كلرديازپوكسايد به خوبي جذب مي شود و پس از جذب متابوليزه شده و گاهي تا چند هفته متابوليت هاي آن دفع مي گردد.

عوارض جانبی کلیدینیوم-سی

* سایر عوارض (درصد نامشخص): عوارض نسبتا شایع (%10-1): سیستم اعصاب مرکزی: آتاکسی، گیجی، خواب آلودگی گوارشی: یبوست، تهوع، خشکی دهان متفرقه: عوارض آنتی کولینرژیک

تداخلات دارویی کلیدینیوم-سی

*مشخصات کلی تداخلات: - سوبسترای CYP3A4 - تشدید اثرات تضعیف‌کننده CNS - تشدید اثرات آنتی کولینرژیک تداخلات رده X (پرهیز): آکلیندینیوم، آزلاستین (نازال)، برم پریدول، سیمتروپیوم، کانیواپتان، الوکسادولین، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، ایدلالیزیب، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، لووسولپرید، الانزاپین، اورفنادرین، اوکساتومید، اوکسوممازین، پارالدهید، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، روفناسین، سدیم اکسیبات، تالیدومید، تیوتروپیوم، اومکلیدینیوم کاهش اثرات داروها توسط کلیدینیوم سی: مهارکننده‌های استیل کولین استراز، پروکاینتیک، ایتوپراید، لووسولپرید، نیتروگلیسیرین، سکرتین کاهش اثرات کلیدینیوم سی توسط داروها: مهارکننده‌های استیل کولین استراز، القاکننده‌های قوی و متوسط CYP3A4، دابرافنیب، دفراسیروکس، انزالوتامید، اردافتینیب، ایووسیدنیب، میتوتان، ساریلومب، سیلتوکسیمب، مشتقات تئوفیلین، توسیلیزومب، یوهیمبین افزایش اثرات داروها توسط کلیدینیوم سی: الکل (اتیل)، داروهای آنتی کولینرژیک، آزلاستین (نازال)، بلونانسرین، برکسانولون، بوپرنورفین، سیمتروپیوم، کلوزاپین، تضعیف‌کننده‌های CNS، الوکسادولین، فلونیترازپام، گلوکاگون، گلیکوپیرولات (استنشاق دهانی)، متادون، متوتری‌مپرازین، متی‌روسین، میرابگرون، آگونیست های اوپیوئیدی، اورفنادرین، اوکسی‌کدون، پارالدهید، پیریبدیل، پتاسیم کلرید، پتاسیم سیترات، پرامی‌پکسول، راموسترون، روفناسین، روپینیرول، روتیگوتین، مهارکننده‌های اختصاصی باز جذب سروتونین، سدیم اکسیبات، سوورکسانت، تالیدومید، تیازید و دیورتیک های شبه تیازید، تیوتروپیوم، توپیرامات، زولپیدم افزایش اثرات کلیدینیوم سی توسط داروها: آکلیندینیوم، آلیزاپرید، آمانتادین، اپرپیتانت، فراورده‌های حاوی سم بوتولینوم، بریمونیدین (موضعی)، بروموپرید، برومپریدول، کانابیدیول، ماری‌جوانا (شاهدانه)، کلرال بتائین، کلرمتیازول، کلرفنسین کاربامات، کلوفازیمین، کانیواپتان، مهارکننده‌های قوی و متوسط CYP3A4، دایمتیندن (موضعی)، دی سولفیرام، داکسیلامین، درونابینول، دروپریدول، دوولیزیب، اردافتینیب، اسکتامین، فوس اپرپیتانت، فوس نتوپیتانت، فوزیدیک اسید (سیستمیک)، گلیکوپیرونیوم (موضعی)، هیدروکسی‌زین، ایدلالیزیب، ایپراتروپیوم (استنشاق دهانی)، گیاه کاوا، لاروترکتینیب، لمبورکسانت، لوفکسیدین، منیزیم سولفات، ملاتونین، متوتری‌مپرازین، متوکلوپرامید، میفپریستون، مینوسیکلین (سیستمیک)، نابیلون، نتوپیتانت، الانزاپین، اوکسوممازین، پالبوسیکلیب، پرامپانل، پراملینتید، روفینامید، سیمپرویر، استریپنتول، تدوگلوتاید، تتراهیدروکانابینول وکانابیدیول، تری‌مپرازین، اومکلیدینیوم تداخل با غذا: ذکر نشده است.

هشدار ها کلیدینیوم-سی

1. بيماران سالخورده به عوارض ضد موسكاريني كليدينيوم و احتمال بروز ناگهاني گلوكوم حساستر هستند. 2. در عيب كار كبد، ناپايداري وضعيت قلبي عروقي، فتق مري، هيپرتروفي پروستات، و كوليت اولسروز شديد انسداد روده، مياستني گراو، استعداد ابتلاي به گلوكوم و احتباس ادرار با احتياط مصرف مي شود.

توصیه های دارویی کلیدینیوم-سی

1. توصيه مي شود اين دارو نيم ساعت تا يك ساعت قبل از غذا مصرف شود. 2. در صورت بروز سرگيجه، منگي ، خواب آلودگي يا تاري ديد احتياط شود. 3. از مصرف داروهاي ضد اسهال طي 2-1 ساعت پس از مصرف اين دارو خودداري شود. 4. با مصرف اين دارو ممكن است خشكي دهان، بيني، يا گلو بروز نمايد. 5. در هنگام فعاليت بدني يا در هواي گرم بايد احتياط كرد.

کد ژنریکنام فارسینام انگلیسی
00308قرص کلیدینیوم سیCLIDINIUM C TAB

مصرف در بارداری

گروه D

استفاده نشود: شواهدی دال بر خطر مرگ جنین با مصرف این دارو در دوران بارداری وجود دارد. این شواهد به واسطه تحقیقات، تجربه عرضه در بازار و یا مطالعات انسانی به دست آمده است. منافع دارو در مقابل خطرات احتمالی، تعیین کننده مصرف یا عدم مصرف این دارو در دوران بارداری است

هشدارها

دیدگاهی وجود ندارد!

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.